Strukturpodden > Podcast > Var man börjar när allt är kaos

Var man börjar när allt är kaos

borja-kaos
Hur man börjar om allt är kaos. strukturpodden.se

Erika och André samtalar om hur man kan börja när allt är eller känns som att det är kaos.

Sammanfattning

  1. Stanna upp och få en överblick: Vad är kaos? Gör en lista.
  2. Gör en grej. Du kan inte göra allt om du kan göra en grej från listan per dag eller vecka jobbar du dig ut ur kaoset. Det kan få vara kaos ett tag men du kommer framåt med det.
  3. Ta hjälp av någon. Kanske någon med ögon utifrån som kan säga vad den ser, t.ex. ordningskonsult, partner, vän, förälder. Delegera allt som går att delegera. Investera pengar i att få ordning om du har möjlighet.
  4. Skaffa en genomtänkt rytm – mat fasta tider, sömn fasta tider, handla eller beställa mat en viss dag, gå på promenader eller få in någon annan typ av träning och frisk luft.
  5. Belöna dig själv: Om du diskar stekpannan får du titta på mobilen men inte förrän det är gjort.
  6. Göra klart. Det blir mindre kaoskänsla om du inte har flera påbörjade projekt utan istället avslutar det du påbörjar.
  7. Långsiktiga mål. Du kanske inte kan göra allt just nu men det är mycket värt att ha någonting att sikta mot. Hitta förebilder så att du ser att det går att leva så i praktiken, inte bara drömbilder på Instagram. Tänk på att en småbarnsfamilj kanske inte kan ha samma renlighetsmål som en ensamstående.

Dagens avsnitt sponsras av Strukturkalendern (strukturkalendern.se).

Veckans prova på:  Ät en groda – gör klart en sak som du inte ser framemot att göra men som du kommer vara väldigt glad över att ha gjort.

Läs och lyssna vidare:

Musik och klippning: Simon Lundberg

Frågor? Skriv till hej(snabel-a)strukturpodden.se eller fyll i kontaktformuläret på strukturpodden.se.

Facebookgrupp: Gå gärna med i vår Facebookgrupp Strukturpodden där du kan ställa frågor, kommentera avsnitten och hjälpa andra som längtar efter mer struktur.

Stötta Strukturpodden: Förutom att dela podden med andra kan du stötta oss på olika sätt, t.ex. köpa Strukturkalendern, handla via våra provisionslänkar eller ge en gåva. Läs mer här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *