Strukturpodden > Avsnitt > Rörelse, duktigt, roligt

Rörelse, duktigt, roligt

Erika intervjuar Marina Johansson om idén att få in tre typer av aktiviteter varje dag: rörelse, duktigt och roligt.

Sammanfattning

 • Tanken var att få ett flexibelt sätt att få in de saker Marina vill ha i sitt liv utan att det skulle kännas som en stor besvikelse att inte ha gjort allt på listan eller tränat lika hårt som hon önskat. Därför blev planen att få in något av dessa tre saker varje dag även om de var små:
  • Rörelse: Cykla en sväng, gå ett varv runt huset, stretcha en stund, jogga eller gör några benböj. Stort eller litet spelar ingen roll.
  • Duktigt: Vik tvätten, rensa rabatten, diska, dammsug ett rum.
  • Roligt: Se en rolig video, läs en bok, umgås med en vän, sitt och prata med familjen.
 • Se det du faktiskt har gjort istället för att fokusera på att det inte blev så stort som du hade tänkt, t.ex. att du cyklade även om du inte cyklade en mil.
 • Fastna inte i att följa de här kategorierna och skriva upp allt du har gjort om det blir jobbigt. Använd modellen som en krycka och dokumentera när du behöver det. Om du inte behöver kryckan längre, sluta använda den.
 • Vissa saker kan passa in i flera kategorier, t.ex. rörelse och duktigt. Då kan du antingen vara nöjd för dagen eller lägga till något mer.
 • Gör gärna listor utifrån de tre kategorierna med uppgifter av varierande svårighetsgrad och tidsåtgång så att du kan välja från listan om du undrar vad du ska göra den dagen.
 • Välj andra kategorier om det är andra saker som du vill prioritera. Erika och hennes man har t.ex. haft något från husfixarlistan, socialt internt (genomtänkt tid tillsammans) och socialt externt (tid med andra personer).

Dagens avsnitt sponsras av Strukturkalendern (strukturkalendern.se).

Veckans prova på:  Skriv listor på vad du vill/behöver göra i olika kategorier och bryt ner i små delar. Tvätta kan t.ex. brytas ner i starta en tvätt, hänga tvätten, vika tvätten, lägg in tvätt i skåp/lådor.

Musik och klippning: Simon Lundberg

Frågor? Skriv till hej(snabel-a)strukturpodden.se eller fyll i kontaktformuläret på strukturpodden.se.

Facebookgrupp: Gå gärna med i vår Facebookgrupp Strukturpodden där du kan ställa frågor, kommentera avsnitten och hjälpa andra som längtar efter mer struktur.

Stötta Strukturpodden: Förutom att dela podden med andra kan du stötta oss på olika sätt, t.ex. köpa Strukturkalendern, handla via våra provisionslänkar eller ge en gåva. Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *