Strukturpodden > Podcast > Ordningskonsulter SBPO

Ordningskonsulter SBPO

Erika och André intervjuar Susanne från Ordningsakademin, Saga från Important things och Annelie från Struktur och Inredning. Tillsammans är de medlemmar och grundare av föreningen SBPO – Svenska Branschföreningen för konsulter inom Produktivitet och Ordning. I sina olika företag hjälper de människor att få mer ordning i sina hem och på sina saker.

Sammanfattning

  • Det är lättare att få något att hända om det är någon utifrån som hjälper en, t.ex. att få ordning hemma.
  • Rensa: Skänka, sälja eller spara och i sista hand slänga. Fundera på vad du vill behålla – hör det här ihop med den jag vill vara och hjälper det mig nu? Tänk på det som något du ger i välgörenhet för att det ska kännas okej att skänka. Om något inte är värt något för dig just nu – då är det värt 0 kr. Rensa mentalt, ekonomiskt och fysiskt.
  • Samla allt och gruppera lika med lika: Om du har allt i samma kategori på samma plats är det lättare att se om man har dubletter och att hålla ordning. Tänk på samma sätt med listor, kalenderhändelser osv.
  • Kontrollera inflödet: Vad tar du in i ditt hem? Vad vill jag ta in i mitt hem och mitt liv? Fundera på köpstopp från vissa saker eller alla saker en period. Tänk även på inflödet i kalendern och din tid.

Dagens avsnitt sponsras av Strukturkalendern (strukturkalendern.se).

Veckans prova på:  Skapa en ut-station med utrymme för det som ska slängas, skänkas och säljas.

Mer om våra gäster hittar du här:

SBPO: spbo.se

Annelie: strukturochinredning.com

Susanne: ordningsakademin.se

Saga: importantthings.se

De finns också på Instagram under samma namn.

Musik och klippning: Simon Lundberg

Frågor? Skriv till hej(snabel-a)strukturpodden.se eller fyll i kontaktformuläret på strukturpodden.se.

Facebookgrupp: Gå gärna med i vår Facebookgrupp Strukturpodden där du kan ställa frågor, kommentera avsnitten och hjälpa andra som längtar efter mer struktur.

Stötta Strukturpodden: Förutom att dela podden med andra kan du stötta oss på olika sätt, t.ex. köpa Strukturkalendern, handla via våra provisionslänkar eller ge en gåva. Läs mer här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *