Strukturpodden > Avsnitt > Ordningskonsulter SBPO

Ordningskonsulter SBPO

Erika och André intervjuar Susanne från Ordningsakademin, Saga från Important things och Annelie från Struktur och Inredning. Tillsammans är de medlemmar och grundare av föreningen SBPO – Svenska Branschföreningen för konsulter inom Produktivitet och Ordning. I sina olika företag hjälper de människor att få mer ordning i sina hem och på sina saker.

Sammanfattning

  • Det är lättare att få något att hända om det är någon utifrån som hjälper en, t.ex. att få ordning hemma.
  • Rensa: Skänka, sälja eller spara och i sista hand slänga. Fundera på vad du vill behålla – hör det här ihop med den jag vill vara och hjälper det mig nu? Tänk på det som något du ger i välgörenhet för att det ska kännas okej att skänka. Om något inte är värt något för dig just nu – då är det värt 0 kr. Rensa mentalt, ekonomiskt och fysiskt.
  • Samla allt och gruppera lika med lika: Om du har allt i samma kategori på samma plats är det lättare att se om man har dubletter och att hålla ordning. Tänk på samma sätt med listor, kalenderhändelser osv.
  • Kontrollera inflödet: Vad tar du in i ditt hem? Vad vill jag ta in i mitt hem och mitt liv? Fundera på köpstopp från vissa saker eller alla saker en period. Tänk även på inflödet i kalendern och din tid.

Dagens avsnitt sponsras av Strukturkalendern (strukturkalendern.se).

Veckans prova på:  Skapa en ut-station med utrymme för det som ska slängas, skänkas och säljas.

Mer om våra gäster hittar du här:

SBPO: spbo.se

Annelie: strukturochinredning.com

Susanne: ordningsakademin.se

Saga: importantthings.se

De finns också på Instagram under samma namn.

Musik och klippning: Simon Lundberg

Frågor? Skriv till hej(snabel-a)strukturpodden.se eller fyll i kontaktformuläret på strukturpodden.se.

Facebookgrupp: Gå gärna med i vår Facebookgrupp Strukturpodden där du kan ställa frågor, kommentera avsnitten och hjälpa andra som längtar efter mer struktur.

Stötta Strukturpodden: Förutom att dela podden med andra kan du stötta oss på olika sätt, t.ex. köpa Strukturkalendern, handla via våra provisionslänkar eller ge en gåva. Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *