Strukturpodden > Avsnitt > Josefine Arenius

Josefine Arenius

Vi intervjuar föreläsaren och författaren Josefine Arenius bland annat om hur hon har omgett sig med personer som är strukturerade och har driv för att väga upp att hon själv istället beskriver sig som spontan och ganska lat.

Sammanfattning

  • Vi är olika och det är inget fel med det.
  • Josefine är inte en av-och-på-människa utan för henne fungerar det att jobba från sängen på nätterna när den övriga familjen sover och hon har inte en jobbmobil och en privat mobil. Däremot är hon noggrann med när hon svarar i telefon och inte. Andra har behovet att stänga av jobbet mer och det är det viktigt att respektera.
  • Omge dig med personer som har andra styrkor, t.ex. som är planeringsmänniskor medan du är mer spontan. Då kan ni lyfta varandra.
  • Ta tio minuter mellan privatlivet och arbetslivet, t.ex. till att be, läsa något uppbyggligt, tänka ut tre personer du kan skicka ett uppmuntrande sms till.
  • Josefine hittar mening i att vara en del i ett större sammanhang, t.ex. kyrka, familj, företaget.

Dagens avsnitt sponsras av Strukturkalendern (strukturkalendern.se).

Veckans prova på: 

  • Fulslappa! Lägg dig i soffan med en chipspåse (inte chips i en skål) och slözappa mellan kanalerna i tjugo minuter. Gör något som är helt Instagramovärdigt bara för att koppla ifrån.
  • Ta tio minuter mellan privatlivet och arbetslivet, t.ex. till att be, läsa något uppbyggligt, tänka ut tre personer du kan skicka ett uppmuntrande sms till.

Mer om Josefine Arenius kan du läsa på wearemountain.se

Musik och klippning: Simon Lundberg

Frågor? Skriv till hej(snabel-a)strukturpodden.se eller fyll i kontaktformuläret på strukturpodden.se.

Facebookgrupp: Gå gärna med i vår Facebookgrupp Strukturpodden där du kan ställa frågor, kommentera avsnitten och hjälpa andra som längtar efter mer struktur.

Stötta Strukturpodden: Förutom att dela podden med andra kan du stötta oss på olika sätt, t.ex. köpa Strukturkalendern, handla via våra provisionslänkar eller ge en gåva. Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *